Moderný sendvičovač je ideálny na prípravu teplých sendvičov, ktoré môžete konzumovať na raňajky, desiatu do školy, obed aj večeru. Vlastná tvorivosť vám umožní premeniť jedlo na absolútne vynikajúce občerstvenie. Nekonečné kombinácie surovín, rýchla príprava a jednoduché ovládanie sú základnými znakmi tohto pomocníka do kuchyne. Pomocou sendvičovača v priebehu pár minút vyčarujete lahodnú pochúťku bez toho, aby ste k tomu potrebovali čerstvé pečivo.

Na raňajky si môžete pripraviť slané aj sladké varianty z rôznych prísad a náplní. Rozohrejte sendvičovač a každé ráno si ugrilujte svoje obľúbené náplne alebo ovocie, aby ste získali chutné dobroty. Každý má rád sendvič a trh je zaplavený desiatkami týchto úplne úžasných výrobkov, aby každé ráno pripravili chutné raňajky. Sendvičovač utesní okraje chleba a trvá to iba niekoľko minút, kým sa upečie. Kúsky chleba musia byť dimenzované podľa sendvičovača. Ak medzi kúsky chleba pridáte náplň, skontrolujte, či nepresahuje maximálnu hrúbku, ktorú je možné do sendvičovača vložiť. Dbajte na to, aby ste vybrali vhodnú náplň na opekanie.

Na plnenie môžete použiť plátky syra, paradajok, mäsa, cibule a zemiakov, orestovanú zeleninu alebo jednoducho dať korenie. Šalát nie je tou najvhodnejšou voľbou na plnenie, ale môžete si ho samozrejme dať ako prílohu k hotovému sendviču. Samozrejme, pre deti môžete pripraviť aj sladkú verziu s tvarohom, lekvárom, banánmi či jablkami. Vaše raňajky sú nielen chutné, ale aj zdravé, pretože na ich prípravu sa používa len trochu masla alebo oleja, dokonca to niektoré sendvičovače zvládnu aj bez nich. Pri príprave náplne môžete byť tiež celkom kreatívni, ale snažte sa nepripravovať väčšie časti, pretože potom nemusí držať sendvič pokope.

Aby vám sendvičovač dobre slúžil, je dobré si pred kúpou sendvičovača zodpovedať niektoré otázky. Ak chcete ušetriť peniaze a frustráciu, kúpte si dobrý kuchynský spotrebič.

Tipy na výber sendvičovača

  • Veľkosť produktu: Vyberte si vhodný sendvičovač. Nákup malého prístroja nemusí byť dostatočný pre prípravu raňajok pre rodinu 3-5 osôb. Príliš veľký zase nebude využitý, ak ho potrebujete iba pre 1 osobu.
  • Typ povrchu: Čím lepšie je čistenie, tým je samozrejme životnosť sendvičovača dlhšia. Antiadhézna úprava pracovných dosiek pre jednoduché používanie a čistenie je už samozrejmosťou. Niektoré spotrebiče majú dokonca keramické platne. Prístroj umyte po každom použití,  aby sa na ňom nehromadili pripečené omrvinky a ostatné zvyšky jedla.
  • Príslušenstvo: Sendvičovače už v súčasnosti nie sú iba o základnej platni, ale mnoho výrobcov ponúka doplnkové výmenné platne. Pripraviť si tak môžete nielen trojuholníkové a štvorcové sendviče, ale tiež wafle a grilovanú zeleninu či mäso.
  • Cena: Najlacnejší sendvičovač nie je vždy najlepšia ponuka. Kvalitné zariadenie vám môže z dlhodobého hľadiska ušetriť peniaze a každé ráno alebo kedykoľvek budete chcieť pripraviť super chutné sendviče, bude vždy pripravený. Prezrite si recenzie, ktoré sú dostupné na internete, a na ich základe si vyberte ten správny pre vás.
  • Doplnkové funkcie: Izolovaná rukoväť by aj pri prevádzke mala byť studená, aby ste s prístrojom mohli aj pri vysokých teplotách dobre manipulovať. Bezpečnosť zabezpečuje automatická regulácia tepla, protišmykové nožičky a ochrana proti prehriatiu. Uložíte ho aj vo zvislej polohe, takže jeho skladovanie nezaberie veľa miesta.

Predstavte si teplý zapečený chlebík plnený šunkou a syrom. Cítite tú vôňu a najradšej by ste všetko nechali tak a nejaký si pripravili?