Či už hľadáte darček k narodeninám, Vianociam, rôznym výročiam, okrúhlym jubileám alebo len niečo, čím by ste dali vedieť, že na nich myslíte, hľadanie toho pravého pre starých rodičov môže byť rovnako zložité ako nakupovanie pre kohokoľvek iného. Rovnako ako mamy či otcovia, aj starí rodičia (ktorí sú zároveň mamami a otcami) sú jedineční. Niektorí majú smart telefóny, iní stále používajú pevné linky. Niekto rád varí, iný rád štrikuje. Niektorí uprednostňujú staré časy, iní zase dobrú krížovku. A hoci vám možno mnohí povedia, že najlepším darčekom je viac času stráveného spolu s rodinou, existujú situácie, keď ich aj tak chcete niečím prekvapiť. Aby sme vám pomohli nájsť ten pravý darček pre vášho starého rodiča (či už je to mama, otec alebo obaja), zostavili sme nižšie uvedený zoznam 10 položiek, ktoré obsahujú skôr praktické darčeky.

1. Vyhrievacia deka alebo podložka im výborne pomôže pri zahrievaní pri pozeraní TV alebo v posteli, napr. na chalupe. S touto praktickou vyhrievacou dekou budú neustále v teple. Alebo ich môžete potešiť vyhrievacou topánkou, ktorá je príjemná na dotyk s priedušným mikroflísom. Špeciálna vyhrievacia topánka z mäkkého a hebkého materiálu je veľmi príjemná na dotyk a tiež zohreje nohy presne tak, ako to majú radi.

   

2. Srdce patrí medzi najdôležitejšie orgány v našom tele a je potrebné sa o neho patrične starať. Každému sa môže zamotať hlava, nemôže zaspať alebo sa nadmerne potí. To všetko môžu byť príznaky zlého krvného tlaku. Digitálny tlakomer pomôže zlý tlak diagnostikovať priamo doma. Meria systolický a diastolický tlak a srdcový pulz. Môžete si zvoliť medzi tlakomerom na zápästie alebo na hornú časť ramena.

   

3. Štýlové rýchlovarné kanvice fungujú rovnako skvele, ako vyzerajú. Pri niektorých dokonca pomocou vstavaného teplomeru môžete kontrolovať teplotu vody, a to aj vtedy, keď kanvica nie je umiestnená na základni. Kanvica predstavuje štýlový, odolný a ľahko umývateľný doplnok do  kuchyne, ktorý ušetrí čas a energiu oproti vareniu vody v klasickej kanvici na sporáku.

   

4. Sušička príde vhod najmä v období zberu úrody, kedy je na záhrade najviac čerstvého ovocia a zeleniny. Ich usušením zachováme všetky vitamíny a živiny a pritom im zaistíme dlhú trvanlivosť. Vďaka tomu si môžete vychutnať chuť húb, zeleniny a ovocia po celý rok bez prídavku konzervačných a iných umelých prísad. Navyše umožní sušenie liečivých bylín a prípravu müsli. Spôsob použitia i proces sušenia sú extrémne jednoduché. Je už na vás, či sa rozhodnete pre menšiu a lacnejšiu variantu, alebo drahšiu a výkonnejšiu podľa objemu sušenia.

   

5. Možno je teraz ten správny čas zbaviť sa starých hrncov a panvičiek, na ktorých sa po rokoch používania už nedá variť. Vybavte im kuchyňu poriadnym náradím z kvalitných materiálov a môžu vyvárať chutné jedlo pre celú rodinu. Nemusíte si vyberať hrnce po jednom, ale môžete kúpiť celú sadu a ušetríte si čas aj peniaze.

   

6. Potrebujú vedieť, aké počasie ich vonku čaká? Tak netreba váhať a stačí sa pozrieť, čo hlási meteorologická stanica. Domáca meteostanica s veľkým prehľadným displejom ukáže, aké bude počasie, zmeria vnútornú a vonkajšiu teplotu a vlhkosť. Zaujímavá môže byť aj funkcia zobrazenia aktuálnej fázy Mesiaca.

      

7. Moderné domové zvončeky sú bezdrôtové, pekné na pohľad a potešia aj príjemným zvukom. Zabudnite na otravné bzučiaky, ktoré si pamätáme z minulosti. Elegantný dizajn, farebná signalizácia, nízka spotreba, či funkcia nočného svietenia a regulácia hlasitosti zaručia pohodlie. Už žiadne výhovorky, že nepočuť, že niekto zvoní.

   

8. Už žiadne vláčenie ťažkých nákupov v rukách. Nie každý má auto a môže si nákup pohodlne odviesť. Nákupný vozík je ideálny pomocník, ako si odľahčiť ruky a chrbát. Nákupná taška na kolieskach prevezie pohodlne väčší nákup alebo uľahčí cestu a prenášanie vecí starším ľuďom. Je priestranná, ľahko ju upevníte aj odstránite z konštrukcie s kolieskami.

   

9. Nie vždy je potrebné zapnúť vysávač, či už podlahový alebo tyčový. Niekedy postačí jednoduchá mechanická metla, ktorá zabezpečí tiché, rýchle a ekologické bežné upratanie bez použitia elektriny či batérie na rôznych typoch podláh.

   

10. Univerzálny jednoduchý ovládač pre seniorov, starších ľudí a dôchodcov. Je s ním možné televízor zapnúť, vypnúť, prepínať medzi programami a ovládať hlasitosť. Poslúži tiež ako náhradný ovládač namiesto originálneho, ktorý sa tak môže odložiť a nepokaziť. Niektoré majú extra veľké tlačidlá vrátane numerických pre priamu voľbu programov a umožnia veľmi jednoduchú manipuláciu.